Bestuur


Het Twentse Jonge Ambtenaren Netwerk heeft bestuursleden van verschillende gemeenten. Heb je ideeën, suggesties of wil je zelf ook een bijdrage leveren? Neem gewoon contact op met één van ons of stuur een mail naar twentsejongeambtenaren@gmail.com. Tot gauw!

Joël Hijkoop

In april 2021 maakte ik de overstap vanuit de commerciële sector naar de gemeente. Het was voor mij een flinke uitdaging om in coronatijd te starten binnen een nieuwe organisatie. Door het verplichte thuiswerken had ik weinig contact met collega’s. Hierdoor ervaarde ik juist dat dit contact bijdraagt aan mijn ontwikkeling, de binding met mijn werk(gever) en wellicht het belangrijkste: mijn werkplezier. De TJA biedt voor mij de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met andere jonge ambtenaren. Ambtenaren die ik anders niet snel zou ontmoeten omdat deze binnen andere domeinen of gemeenten werkzaam zijn. Door met elkaar van gedachten te wisselen over uiteenlopende onderwerpen kan ik mij als jonge ambtenaar zowel persoonlijk als professioneel ontwikkelen. Omdat ik deze ervaring graag met mede jonge ambtenaren wil delen, heb ik me aangesloten bij het bestuur van de TJA. Het is mijn doel als bestuurslid om meer interdisciplinaire (netwerk)bijeenkomsten te organiseren die zowel het netwerk als de kennis van jonge ambtenaren vergroten.

Ik ben werkzaam als adviseur werk binnen het sociaal domein bij de Gemeente Enschede. Naast mijn werk ben ik graag actief bezig, zo loop ik hard (o.a. met de loopgroep 053 van de gemeente Enschede), speel ik padel en rijd ik motor. Wil je meer weten over mij, loopgroep 053, mijn werk binnen het sociaal domein of de TJA? Neem gerust contact op.

Torben Vorgers

Na het doorlopen van een traineeship, ben ik inmiddels een jaar aan het werk als beleidsadviseur bij een regionale uitvoeringsorganisatie. Hierbij adviseer en ondersteun ik Twentse gemeenten en de Provincie Overijssel op milieugebied. Dit vereist veel samenwerking en afstemming, wat leidt tot leuk, uitdagend en afwisselend werk. Hierbij kom je veel in contact met verschillende lokale overheidsorganisaties. Wat voor mij regelmatig ontbrak was echter contact met jonge ambtenaren. 

De TJA bood op dit vlak een geweldige mogelijkheid om in contact te komen met andere jonge ambtenaren uit de regio, niet alleen vanuit verschillende organisaties maar ook vanuit verschillende domeinen. Het delen van ervaringen met andere bevlogen en enthousiaste collega’s heeft bijgedragen aan mijn professionele ontwikkeling. Maar ook op persoonlijk vlak heeft de TJA veel te bieden via de sociale contacten die je opbouwt tijdens gezellige en leerzame activiteiten. Het heeft slechts enkele borrels geduurd, voordat ik besloot om als bestuurslid van de TJA hieraan een actieve bijdrage te leveren.

In het werkleven ben ik werkzaam als Beleidsadviseur milieu bij de Omgevingsdienst Twente.

Joost Barink

 

In 2021 ben ik begonnen als Trainee bij Twentse Kracht. Eén van de leukste voordelen van werken bij de overheid, is dat je veel collega’s hebt in verschillende organisaties. In mijn ervaring staat de deur open voor je bij bijna alle gemeenten. Je kunt zó veel leren van je collega’s in andere gemeenten, die vaak voor dezelfde uitdagingen staan als jij! Misschien ben je zelf in staat om je kennis te delen. Om deze reden, en omdat ik gezelligheid en een leuke sfeer heel belangrijk vind, ben ik bestuurslid van de TJA. Ik hoop veel collega’s/leeftijdsgenoten te ontmoeten de komende jaren, om samen te werken aan onze gezamenlijke Twentse uitdagingen. Ik ben werkzaam als trainee Datagedreven werken bij de gemeente Oldenzaal.

Niels Elferink

Mijn naam is Niels Elferink en ik ben sinds begin 2022 aangesloten bij TJA als penningmeester. Tijdens de Corona periode in 2020 ben ik begonnen als financieel adviseur onderwijs, sport & cultuur bij de gemeente Hengelo. Hier heb ik snel geleerd hoe klein de gemeentewereld is, iedereen kent iedereen. Ook is mij opgevallen dat voor nieuwe jonge ambtenaren het lastig kan zijn om een gemeentelijk netwerk op te bouwen ten tijden van Corona. Daarom heb ik mij aangesloten bij het TJA met als doelstelling het helpen van jonge abtenaren te verbinden binnen de Twentse gemeenten.