Bestuur


Het Twentse Jonge Ambtenaren Netwerk heeft bestuursleden van verschillende gemeenten. Heb je ideeën, suggesties of wil je zelf ook een bijdrage leveren? Neem gewoon contact op met één van ons of stuur een mail naar twentsejongeambtenaren@gmail.com. Tot gauw!

 

Robert de Lenne

Op 5 september 2018 kreeg ik een e-mail met de titel “Gefeliciteerd, jij bent genomineerd”. Ik was genomineerd voor de titel Twentse Jonge Ambtenaar van het jaar 2018, vanwege mijn inzet en betrokkenheid in de droogtecrisis van ditzelfde jaar. Ik was toen net één jaar werkzaam bij het waterschap Vechtstromen als hydroloog, waarbij mijn werkzaamheden zijn geënt op het operationele (dagelijkse) waterbeheer en ik onderdeel uitmaak van de crisisorganisatie. Wat mij zo boeit in het leven als ambtenaar betreft het bezig zijn met de belangen van de samenleving, waarbij wederzijds begrip moet voortkomen door te verbinden.

In oktober 2018 heb ik de titel Twentse Jonge Ambtenaar gekregen en sindsdien zit ik in het TJA-bestuur. Ik vind het ontzettend gaaf om met jonge ambtenaren uit Twente na te denken over activiteiten en over hoe de urgentie van jonge ambtenaren in de Twentse samenleving te agenderen en vooral ook te promoten. En dat alles op een gezellige en vrijblijvende manier!

 

 

Marije Vaanhold

Als Twentse Jonge Ambtenaren zetten we ons allemaal, weliswaar op verschillende vakgebieden, in voor de samenleving. We zijn jong, enthousiast en kunnen heel veel van elkaar leren en met elkaar delen. om ons daarin te ondersteunen organiseert het TJA-netwerk door het jaar heen verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn informeel, afwisselend, laagdrempelig en vooral een goede aanvulling op onze dagelijkse werkzaamheden! De eerste borrel die ik bezocht vond ik supergezellig en ik leerde er veel nieuwe mensen kennen. dat smaakte naar meer en na het bezoeken van een aantal activiteiten ben ik uiteindelijk medebestuurslid geworden. Hiermee wil ik het belang van het TJA-netwerk onderstrepen.

Naast bestuurslid van het TJA-netwerk ben ik werkzaam als Vastgoedbeheerder bij Gemeente Enschede.

 

Simone Keuper

Ambtenaren staan over algemeen bij mensen niet bekend als de meest kleurrijke en hardwerkende mensen. Aan ons de eer om dat imago om zeep te helpen. Ik denk dat het daarom belangrijk is dat wij, ambtenaren van de toekomst, ons goed te profileren en daarbij van elkaar kunnen leren. Ook ben ik van mening dat het sowieso goed is om je kennis en gedachten te verbreden. Daarom ben ik blij dat ik mij in kan zetten als bestuurslid van de TJA om dit te faciliteren aan alle Twentse Jonge Ambtenaren.

In mijn dagelijks werk ben ik werkzaam bij ROZ als medewerker schuldhulpverlening, assistent bedrijfsadviseur en coördinator van het assistententeam. ROZ is onderdeel van gemeente Hengelo en wij verzorgen onder andere de bijstand en schuldhulpverlening voor zelfstandig ondernemers voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek.

 

 

 

Anne van den Berg

Al vanaf 2015 ben ik als jonge ambtenaar werkzaam in gemeenteland. Ik heb ervaren dat dit veel leuker is dan dat het beeld van gemeenten doet vermoeden.
Als jonge, enthousiaste ambtenaar wordt je mening gewaardeerd en kun je het verschil maken én dat allemaal voor onze samenleving.
We kunnen als jonge ambtenaren van elkaar leren en leuke maar ook herkenbare situaties met elkaar bespreken. Dat is wat volgens mij het TJA-netwerk kan bieden.  
Onder het genot van verschillende activiteiten en borrels heb ik veel jonge collega’s leren en kennen. Om hier een bijdrage aan te kunnen leveren ben ik dit jaar bestuurslid geworden van de TJA.

Ik ben dagelijks werkzaam als Organisatie Adviseur bij de Gemeente Rijssen-Holten. 

 

 

Thijmen Reinalda

Ambtenaren zijn er in allerlei soorten en maten: groot en klein, dik en dun, bekwaam en onbekwaam, rechts en links, maar we kunnen allemaal iets van elkaar leren. En daar levert het TJA-netwerk een mooie bijdrage aan. Als lid van een nieuwe generatie ambtenaren wil ik mij graag inzetten om verschillende jonge ambtenaren bij elkaar te brengen, zodat kennis en ervaringen gedeeld kunnen worden en ambtelijke lotgenoten zich met elkaar kunnen verenigen. De informele en laagdrempelige activiteiten die TJA organiseert stelt iedere Twentse jonge ambtenaar in staat om veel nieuwe mensen te leren kennen die allen een hart voor Twente dragen. Dat vind ik een waardige zaak en daar help ik graag aan mee.
In het dagelijks leven als ambtenaar ben ik momenteel trainee bij gemeente Enschede.

 

 

 

Marieke Legtenberg

 

Sinds september 2019 ben ik werkzaam bij een gemeente. Eerst als trainee bij Regio Twente, waarbij ik in verschillende organisaties een kijkje in de keuken heb mogen nemen en heb mogen deelnemen aan de activiteiten voor jonge ambtenaren binnen die organisatie. Helaas leer je bij die activiteiten geen andere jonge ambtenaren van andere organisaties kennen. Dat is het leuke van de TJA! Door de gezellige activiteiten leer je veel nieuwe mensen kennen, waardoor je naast de gezelligheid ook weer nieuwe dingen kan leren.

Momenteel ben werkzaam als junior adviseur bij de gemeente Almelo.