Bestuur


Het Twentse Jonge Ambtenaren Netwerk heeft 9 bestuursleden. Heb je ideeën, suggesties of wil je zelf ook een bijdrage leveren? Neem gewoon contact op met één van ons of stuur een mail naar twentsejongeambtenaren@gmail.com. Tot gauw!

 

Kate Snellens

Een Twentse jonge ambtenaar, zo mag ik mij zelf noemen. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij de overheid. Als trainee van Regio Twente heb ik en werk ik aan verschillende projecten voor een bepaalde periode bij diverse gemeenten in de regio van Twente. Een leuke, uitdagende en afwisselende job.

TJA draagt bij aan kennis leren maken met andere jong professionals op een gezellige en een informele manier. Naast borrels om op een leuke manier te netwerken worden er ook inhoudelijke thema’s georganiseerd. Met deze mindset ben ik dan ook gaan deelnemen aan de activiteiten die georganiseerd werden en worden door de TJA. Al snel ben ik begonnen als medebestuurslid, om bij te dragen aan de TJA en om andere jonge ambtenaren te enthousiasmeren om van dit netwerk gebruik te maken. Want wie wil er nu niet met een borrel in zijn of haar hand eigen kennis verbreden.’’

Robert de Lenne

Op 5 september 2018 kreeg ik een e-mail met de titel “Gefeliciteerd, jij bent genomineerd”. Ik was genomineerd voor de titel Twentse Jonge Ambtenaar van het jaar 2018, vanwege mijn inzet en betrokkenheid in de droogtecrisis van ditzelfde jaar. Ik was toen net één jaar werkzaam bij het waterschap Vechtstromen als hydroloog, waarbij mijn werkzaamheden zijn geënt op het operationele (dagelijkse) waterbeheer en ik onderdeel uitmaak van de crisisorganisatie. Wat mij zo boeit in het leven als ambtenaar betreft het bezig zijn met de belangen van de samenleving, waarbij wederzijds begrip moet voortkomen door te verbinden.

In oktober 2018 heb ik de titel Twentse Jonge Ambtenaar gekregen en sindsdien zit ik in het TJA-bestuur. Ik vind het ontzettend gaaf om met jonge ambtenaren uit Twente na te denken over activiteiten en over hoe de urgentie van jonge ambtenaren in de Twentse samenleving te agenderen en vooral ook te promoten. En dat alles op een gezellige en vrijblijvende manier!

Christiaan Visser

Mijn eerste kennismaking met TJA was toen een collega vroeg of ik meeging naar de Overijsselse Jonge Ambtenaren dag. Na een gezellige dag in Deventer merkte ik dat het in mijn werk hielp om soms even met een mede jonge ambtenaar te sparren om zo de wonderlijke wereld van de ambtenarij te ontdekken. Na de OJA dag volgden al snel een aantal borrels en voordat ik het wist zat ik in het bestuur.

In mijn dagelijkse werk ben ik Adviseur Financial Control bij de gemeente Enschede. In het TJA bestuur houd ik me onder andere bezig met de website en organiseer samen met mijn collega bestuurders verschillende activiteiten en borrels. Zo wil ik mij inzetten zodat jonge ambtenaren verbindingen kunnen maken om van elkaar te leren en tegelijk hun blik kunnen verbreden.

Marije Vaanhold

Als Twentse Jonge Ambtenaren zetten we ons allemaal, weliswaar op verschillende vakgebieden, in voor de samenleving. We zijn jong, enthousiast en kunnen heel veel van elkaar leren en met elkaar delen. om ons daarin te ondersteunen organiseert het TJA-netwerk door het jaar heen verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn informeel, afwisselend, laagdrempelig en vooral een goede aanvulling op onze dagelijkse werkzaamheden! De eerste borrel die ik bezocht vond ik supergezellig en ik leerde er veel nieuwe mensen kennen. dat smaakte naar meer en na het bezoeken van een aantal activiteiten ben ik uiteindelijk medebestuurslid geworden. Hiermee wil ik het belang van het TJA-netwerk onderstrepen.

Naast bestuurslid van het TJA-netwerk ben ik werkzaam als Vastgoedbeheerder bij Gemeente Enschede.

Simone Keuper

Ambtenaren staan over algemeen bij mensen niet bekend als de meest kleurrijke en hardwerkende mensen. Aan ons de eer om dat imago om zeep te helpen. Ik denk dat het daarom belangrijk is dat wij, ambtenaren van de toekomst, ons goed te profileren en daarbij van elkaar kunnen leren. Ook ben ik van mening dat het sowieso goed is om je kennis en gedachten te verbreden. Daarom ben ik blij dat ik mij in kan zetten als bestuurslid van de TJA om dit te faciliteren aan alle Twentse Jonge Ambtenaren.

In mijn dagelijks werk ben ik werkzaam bij ROZ als medewerker schuldhulpverlening, assistent bedrijfsadviseur en coördinator van het assistententeam. ROZ is onderdeel van gemeente Hengelo en wij verzorgen onder andere de bijstand en schuldhulpverlening voor zelfstandig ondernemers voor bijna alle gemeenten in Twente en de Achterhoek.

Ayke van Bloem

Met een geweldig team en ledennetwerk tonen we als Twentse Jonge Ambtenaren de meerwaarde van jonge ambtenaren voor de publieke sector. Twente beschikt over een grote hoeveelheid jonge, inspirerende en ambitieuze ambtenaren, die veel van elkaar kunnen leren. Als TJA kunnen we daar een verbindende rol in spelen, door al onze leden met elkaar in contact te brengen op informatieve events, of juist onder het genot van een biertje.

In mijn functie beleidsadviseur economie bij de Regio Twente ervaar ik dat een goed netwerk, binnen en buiten de regio, ontzettend belangrijk is. Als bestuurslid van de TJA zet ik mij daar dan ook graag voor in, o.a. door netwerken van jonge professionals met elkaar te verbinden. Een goed voorbeeld is het werkbezoek aan Grolsch in september 2019 van verschillende young netwerken in Twente. Hiermee worden niet alleen (nieuwe) contacten met bedrijven gelegd, maar worden ook jonge professionals en hun kennis en enthousiasme bij elkaar gebracht.

 

Anne van den Berg

Al vanaf 2015 ben ik als jonge ambtenaar werkzaam in gemeenteland. Ik heb ervaren dat dit veel leuker is dan dat het beeld van gemeenten doet vermoeden.
Als jonge, enthousiaste ambtenaar wordt je mening gewaardeerd en kun je het verschil maken én dat allemaal voor onze samenleving.
We kunnen als jonge ambtenaren van elkaar leren en leuke maar ook herkenbare situaties met elkaar bespreken. Dat is wat volgens mij het TJA-netwerk kan bieden.  
Onder het genot van verschillende activiteiten en borrels heb ik veel jonge collega’s leren en kennen. Om hier een bijdrage aan te kunnen leveren ben ik dit jaar bestuurslid geworden van de TJA.

Ik ben dagelijks werkzaam als Organisatie Adviseur bij de Gemeente Rijssen-Holten. 

 

 

 

 

 

 

Lisan Gevers

Tim Dragtstra