Speeddates met raadsleden


Op donderdagavond 8 oktober vond de speeddate met raadsleden plaats.

Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar

Voorafgaand aan de speeddates was de bekendmaking van de winnaar van de Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing. Marianne Kragting (gemeentesecretaris gemeente Haaksbergen, jurylid) maakte bekend dat met 45 % van de stemmen Coen Hartendorp de verkiezing heeft gewonnen. Lees hier meer over de bekendmaking en de winnaar.

Speeddates

Vervolgens was het tijd voor de speeddates met raadsleden. Wat vinden raadsleden nu van (jonge) ambtenaren en vice versa? Hoe ziet een dag er uit voor een gemiddeld raadslid/ambtenaar? En zou elke ambtenaar minimaal 1x per jaar een raadsvergadering bij moeten wonen en mogen ze zelf politieke voorkeur hebben?

Allemaal vragen die in totaal 6 sessies van 10 minuten aan de orde konden komen. Uiteraard was er ook de gelegenheid om elkaar (beter) te leren kennen. Onder het genot van een hapje en een drankje vloog de tijd voorbij. Na de speeddates deed voorzitter Remy Maessen een rondje langs de deelnemers om te inventariseren hoe de avond is bevallen. De meest gehoorde antwoorden? “Erg leuk”, “moeten we vaker doen” en “eigenlijk zouden we met elkaar in contact moeten blijven”. Na afloop was er uiteraard ruim de gelegenheid om nog even gezellig na te borrelen. Daar werd dan ook door menig ambtenaar en raadslid gebruik van gemaakt.

Welke raadsleden deden mee?

 foto_speeddate