Marjoleine Firet winnaar ‘Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019’


De winnaar voor de verkiezing Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar 2019 is bekend: Marjoleine Firet. Gisteravond won ze de verkiezing door de aanwezigen in de zaal en de jury te overtuigen. De jury bestond uit: Bjørn van den Brink (gemeentesecretaris Wierden), Jaimi van Essen (Wethouder Losser) en Robert de Lenne (Twentse Jonge Ambtenaar 2018). Marjoleine Firet ging naar huis met de eervolle titel en een persoonlijk coachingstraject.

Eerste reactie van de winnaar

Marjolein Firet was na de bekendmaking verrast en overweldigd. Daarnaast ook trots dat ze met het uitoefenen van haar passie, de zorg en ondersteuning van inwoners in de gemeente Hof van Twente, deze prachtige titel in ontvangst mocht nemen.

Sterke concurrentie
Tot 4 oktober kon iedereen werkzaam bij de Twentse overheid een collega nomineren. Uit alle inzendingen koos de vakjury de drie beste kandidaten. Deze drie kandidaten waren: Mariska Reimink  (Gemeente Hengelo), Karlijn Schabbink (Gemeente Rijssen-Holten) en de uiteindelijke winnaar Marjoleine Firet (Gemeente Hof van Twente). De jury gaf aan voor Marjoleine te hebben gekozen doordat ze zich onderscheidt door haar authenticiteit en weet met haar passie mensen te motiveren en inspireren. Daarnaast weet ze krachtig beleid om te zetten in concrete maatregelen waar de mensen in de Twentse samenleving ook echt iets aan hebben.

De uitreiking

De uitreiking van de titel vond plaats tijdens de jaarlijkse verkiezingsavond bij de Twee Wezen in Hengelo. De bijeenkomst stond verder in het teken van cybersecurity en phishing binnen de overheid. De avond werd afgesloten met een stampotbuffet en een borrel.

Over de verkiezing

Elk jaar wordt de verkiezing voor ‘Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar’ georganiseerd. De verkiezing vormt het podium voor jonge ambtenaren die zich dagelijks inzetten voor de maatschappij en daarbij passie en plezier laten zien.