Stem nu op jouw Twentse Jonge Ambtenaar van het jaar 2018!


Wie verdient de titel Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018? Er zijn drie kandidaten in de race om deze titel in de wacht te slepen: Estivani Kemerink op Schiphorst (gemeente Hengelo), Robert de Lenne (Waterschap Vechtstromen) en Annet Horstman (regio Twente). Om tot de winnaar te komen heeft iedereen tot 18 oktober kunnen stemmen op zijn/haar favoriete kandidaat. Op vrijdag 19 oktober wordt de winnaar gekozen. Naast dat de winnaar naar huis gaat met de eervolle titel, wint hij/zij een persoonlijk coachingstraject en een borrelcheque om het te vieren met de directe collega’s.

Nominatieronde Tot 6 september kon iedereen werkzaam bij een Twentse overheidsinstelling een collega nomineren. Uit alle inzendingen koos de vakjury de drie beste kandidaten. De vakjury bestond uit Marianne Kragting (gemeentesecretaris Haaksbergen, afgevaardigd door de Kring van Twentse gemeentesecretarissen), Bart Greven (Twentse Jonge Ambtenaar 2017) en Tim Smit (voorzitter Futur – het landelijke netwerk voor jonge ambtenaren).

Kandidaten De drie kandidaten die op dit moment strijden voor de titel zijn:

  • Annet Horstman (Regio Twente)
  • Estivani Kemerink Op Schiphorst (gemeente Hengelo)
  • Robert de Lenne (Waterschap Vechtstromen)

Lees hier meer over de kandidaten.

Bekendmaking Vrijdag 19 oktober komt een eind aan de spanning tijdens de verkiezingsavond. De verkiezingsavond begint met om 17.15 uur een ‘collegetour’ met minister Ank Bijleveld. Om 17.45 uur is het moment aangebroken waarop de kandidaten nog één keer mogen vertellen waarom zij de titel verdienen. De stemming ter plekke door de aanwezigen, de online stemming en het oordeel van de vakjury bepalen uiteindelijk de winnaar.

Annet HorstmanEstivani Kemerink op SchiphorstRobert de Lenne