Vacature: Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016


Twentse ambtenaren – jullie hebben nog een zomer de tijd om te bedenken welke jonge ambtenaar volgens jou de titel Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016 verdient.
Jonge ambtenaren – je hebt dus nog een paar weken om je collega’s te bewijzen dat jij geschikt bent om deze titel te winnen!

Terugblik winnaar 2015: Coen Hartendorp
29 september trapt TJA het nieuwe seizoen af met speeddates met bestuurders en de verkiezing van de Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016 (TJAvhJ). Iemand die weet hoe het is om jonge ambtenaar te zijn, is Coen Hartendorp, Twentse Jonge Ambtenaar van het Jaar 2015. Wie hem mag opvolgen maken we 29 september bekend. Hij blikt met ons terug op zijn jaar als TJAvhJ.

Bekende Twentenaar
“Als mijn naam genoemd werd, reageerden er wel eens mensen met ‘ben jij niet van..’  of ‘ik ken je naam ergens van’”, vertelt Coen. Helemaal toen hij naast het winnen van de Twentse titel ook bij de landelijke verkiezing van Jonge Ambtenaar van het Jaar doordrong tot de top 10! Dit traject heeft hem veel gebracht op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Coen: “Je staat zelf aan de lat voor de hele loopbaan die je hebt. Het is heel makkelijk als je jong begint bij de overheid om lekker te blijven zitten. Je krijgt fantastisch betaald, goede arbeidsvoorwaarden, het is makkelijk dan de rit maar uit te zitten. Ik ben dit jaar gewisseld van baan omdat ik geprikkeld wil blijven en mijzelf wil ontwikkelen. Dat is een bewuste keuze die je moet maken.” De prijs was voor Coen niet alleen de titel en de cheque voor een persoonlijke training, maar een jaar vol leermomenten.

Podium pakken
Hoe jong moet je zijn om de titel te verdienen? “Als je de drive hebt om dingen te bereiken en als je daar naar handelt, ben je zeker jong van geest en dat is wat we zoeken”, geeft Coen aan. Hij hoopt het stokje over te mogen dragen aan een opvolger die het Twentse podium pakt. De jonge ambtenaar kan bijvoorbeeld meepraten over arbeidsvoorwaarden en daar voor de jonge ambtenaar staan. Alleen inzetten op jonge ambtenaren is volgens hem echter niet het antwoord voor de Twentse gemeenten. “De organisatie moet gezond zijn. Jonge instroom is wel belangrijk maar het is ook niet zo dat jonge ambtenaren in dienst het doel op zich is. Daarnaast moeten alle ambtenaren in de ontwikkelingen meegaan.”

Wie nomineer jij?
Wij dagen alle Twentse collega’s uit om met ons op zoek te gaan naar Coens opvolger. Vanaf eind augustus vragen wij jullie om kandidaten te nomineren. Uit de nominaties maakt de jury een selectie en daarna mag iedereen online stemmen. Op de avond van de speeddates, 29 september, kiezen we de winnaar.

Benieuwd naar de overige activiteiten van TJA? Volg ons op Facebook en Twitter!